Vartotojas
Slaptažodis
oraschat / Skriskit balti balandziai... ...

Skriskit balti balandziai...


Baisu net pagalvoti, kiek zmoniu prarandame kiekviena vasara, pavasari, rudeni bei ziema. Kiek daug musu Ispanijoje, Anglijoje, Airijoje ar kitoje salyje.
Ir kodel jie isvyksta? Pirmiausiai del pinigu. Kiekvienas is musu norime buti turtingi, tureti savo buta, nama, masina... Ten uzdirbama daugiau, taciau ir uzsienio salyje zmogus kazkodel nera laimingas. Ir aisku kodel - uzdirbti pinigai uzsienio valstybeje daznai lygus tam paciam pragyvenimo lygiui vietineje salyje ir praturteti tokiu budu tampa itin sunku.
Daznai girdime - dabar ten pagyvensiu, padirbsiu, o paskui cia gryzes rumus nusipirksiu. Deja, daugeliui teko nusivilti - kaskart grizus pastebima, kad pinigu tiems isvajotiems rumams nepakanka nei musu salyje, nei uzsienio salyje. Realiai uzsienio salyje kiti zmones gyvena net prasciau nei gyveno Lietuvoje, taciau dazniausiai sie zmones jau nebeturi kaip grizti i tai kas buvo, nes namai arba parduoti, arba ju isvis nebuvo...
Taip islieka amzina dilema - ka daryti, kaip isgyventi. Net ir norint grizti, daznai iskyla nemazai problemu. Pirmiausiai del prarastos kvalifikacijos. Padirba zmones vaisius skindami, vaikus priziuredami, kambarius tvarkydami, o grizta ir nenori to dirbti, nes mokama daug maziau. Taciau isidarbinti pagal kazkada tureta profesija taip pat tampa sudetinga, nes arba jos nebera, arba pats zmogus tokio darbo nebenori dirbti. O ir darbdaviui nekaip skamba, kai pasakai, kad tiek ir tiek metu buvau isvykes. O jei dar paminesi, kad braskes skyniau - velniai zino, kaip darbdaviui pasirodys tavoji patirtis.
Zinoma, as nesakau, kad zmones ir uzsienyje neranda laimes. Be abejo randa ir gerai gyvena, taciau reikia nepamirsti, kad uzsienio valstybeje tu visada busi uzsienietis ir gal net teisiu turesi maziau. Darbinantis visada ziures i tave kaip i uzsienieti, parduotuveje visada ziures tave kaip i uzsienieti ir net stoty tu busi uzsienietis. Ar tai laime?
Nezinau, spresti Jums. Man tai neatrodo labai grazus ir laimingas gyvenimas. Bet kokiu atveju linkiu Jums rasti laime ir ta laime dalintis su savo artimaisiais zmonemis...
Patalpino: oraschat
Straipsnis publikuotas: 2008.05.25. - 22:49:38
Šis straipsnis perskaitytas (kartų/kartus): 1999
Komentarai: 0
0 people like this blog
© Gaynet.lt. Visos teisės saugomos.
Kontaktai  |   Reklama  |   Taisyklės  |  Privatumo politika  |  

Svetainėje naudojami slapukai. Naršydami toliau Jūs sutinkate su mūsų privatumo politika.